Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-05-26 22:11:00

Az Egyesült Államok 17 tagállamban emelkedett a fertőzöttek száma

Az Egyesült Államok 17 tagállamából - köztük Kaliforniából és Alabamából - az újonnan diagnosztizált fertőzöttek számának emelkedését jelezték kedden.

Ugyanakkor a szigorú intézkedések enyhítését a legkorábban és legkiterjedtebb mértékben bevezető Georgiában folyamatosan csökken az új regisztrált fertőzöttek aránya. Az állam republikánus kormányzója, Brian Kemp elégedettségét fejezte ki a helyzet alakulását illetően. Kifejtette, hogy bővítik a vírustesztelések számát, de meggyőződése szerint muszáj beindítani a gazdaságot. Mint fogalmazott: az egészséges gazdaság azt jelenti, hogy munkát s ezzel lehetőségeket teremtenek az embereknek, s ez már önmagában is egészségügyi kérdés, mert a munkanélküliség betegségeket hoz magával és elszegényedéshez vezet. "Meg kell találnunk a helyes egyensúlyt" - szögezte le.

Georgiában - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - mindmostanáig 43 ezer koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, és több mint 1800 ember halt bele a vírus okozta Covid-19 nevű betegségbe.

Az egész országban - szintén a baltimore-i kórházkomplexum adatai szerint - több mint 1 millió 660 ezer fertőzöttet regisztráltak és meghaladta a 98 ezer főt a járvány halálos áldozatainak száma.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink