Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-05-23 07:40:00

Interneten árulják a pánik miatt felhalmozott WC-papírt Svédországban

Nagy-Britanniában megkezdték a húsz perc alatt eredményt mutató koronavírusteszt próbáját. Svédországban egyre többen árulják a járvány elején felhalmozott vécépapír-készleteiket, míg Spanyolországban a könnyítések második szakaszára készülnek.

Folytatja a felkészülést a spanyol főváros, hogy átléphessen a koronavírus-járvány miatti vesztegzár enyhítésének második fázisába. A bárok és éttermek teraszai újranyithatnak, és a lakosok szabadabban közlekedhetnek a kerületükben. A következő lépésben több mint tíz fős baráti és családi találkozókat is engedélyeznének. Csütörtökön 50 alá csökkent a halálos áldozatok száma az országban a vesztegzár márciusi bevezetése óta.

"Úgy tűnik, hogy egyre inkább uralják a helyzetet, bár úgy gondolom, hogy már az elején meg kellett volna mondani, hogy hordjunk maszkot. Szerintem az sok halálesetet megakadályozott volna." - vélte ez a nyugdíjas.

Immár kilencedik hete tartják meg az egészségügyi dolgozók munkáját méltányoló csütörtöki tapsvihart az Egyesült Királyságban. A szigetországban megkezdték a húsz perc alatt eredményt mutató koronavírusteszt próbáját, amihez nem kell laboratóriumi vizsgálat. Az egészségügyi miniszter elmondta, hogy ha ez a szűrési eljárás sikeres, akkor a kormány a lehető leggyorsabban hozzákezd az országos alkalmazáshoz.

"Több mint tízmillió antitestszűréshez elegendő eszközt rendeltünk meg, és ezek alkalmazása a jövő héten kezdődik, több lépésben: először az egészségügyi dolgozóknak, és betegeknek." - jelentette be Matt Hancock.

Svédországban az interneten kezdték el árusítani a kezdeti pánik idején felhalmozott WC-papírt. Annak ellenére, hogy a járvány kezdetekor a híradóban hívták fel az emberek figyelmét, hogy nem érdemes készleteket felhalmozni, ezek a felszólítások nem bizonyultak elég hatékonynak.

60 milliárd reálos szövetségi segélyt hirdetett meg Jair Bolsonaro brazil elnök azoknak az államoknak és városoknak, amelyeket a legsúlyosabban érint a koronavírus-járvány. Azonban arra kérte a kormányzókat, hogy fagyasszák be a közsszférában a béremeléseket.

Brazília a harmadik leginkább fertőzött ország világviszonylatban. Itt a regisztrált fertőzések száma meghaladta a 310 ezret és már több mint 20 ezren vesztették életüket a járvány miatt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink