Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-05-22 06:20:00

„Még nem a bulinak és az éjszakai életnek az ideje van”

25 ezer ember bevonásával végez kontakt-kutatást az Egyesült Királyság a koronavírus legyőzése érdekében. Olaszországban és Spanyolországban is feloldották a kijárási korlátozást, a maszk viselése viszont kötelező.

Az angoloknál és az oroszoknál van a legtöbb új fertőzött

Olaszországban

Olaszországban feloldották a kijárási korlátozást, a járvány elleni küzdelem nehezebb részén túl vannak, azonban még nincs teljesen vége.

„Most fontosabb, mint bármikor, hogy betartsuk a távolságtartási szabályokat, viseljünk maszkot, amikor szükséges. Még nem a bulinak és az éjszakai életnek, összejöveteleknek az ideje van” – üzente a fiataloknak az olasz kormányfő, aki beszédében azt is kérte, hogy a bankszektor hitelekkel segítse az embereket.

Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyságban egy olyan programot dolgoznak ki, amivel naponta 10 ezer koronavírusos eset kontaktjait tudják lekövetni, a szakértők ugyanis a járvány második hullámától tartanak.

„Napi 200 ezer tesztet fogunk végezni a hónap végéig, a nemzetközi statisztikák szerint többet tesztelünk, mint bármelyik európai ország” – jelentette ki Boris Johnson miniszterelnök a parlamentben

Az angol kulturális miniszter elmondta, hogy azon dolgoznak, hogy sportmérkőzések, köztük az első osztályú futballbajnokság meccseit ingyenesen lehessen nézni, mert azokat üres stadionokban játszák.

Spanyolország

Spanyolországban kimehetnek a gyerekek az utcákra, a boltok és strandok kinyithattak, a maszk viselése azonban kötelező. Spanyolországban majdnem 28 ezer halálos áldozata volt a járványnak, de már lelassult a vírus terjedése.

Az ország futballbajnoksága zárt ajtók mögött már Júniusban elkezdődik.

Oroszország

Az Egyesült Államok után Oroszországban van a legtöbb koronavírussal fertőzött, 317 ezer felett jár a betegek száma. Egy hónap szigorú karantén után Moszkvában egyre többen vannak az utakon, kezd visszatérni az élet, annak ellenére, hogy a hivatalos statisztikák alapján a főváros a leginkább fertőzött terület.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink