Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-05-22 12:52:00

CNN: Lezuhant a Pakistan Airlines egyik repülőjárata

A CNN a légitársaság szóvivőjére hivatkozva arról számolt be, hogy a Pakistan Airlines PK8303-as számú járatának Karacsi repülőterén kellett volna leszállnia, de nem érkezett meg.

A fedélzeten 99 utas és a 8 tagú személyzet tartózkodott - közölte a helyi repülésügyi minisztérium.

A CNN szerint a gép Lahorból érkezett volna, de leszállás előtt eltűnt a radar képernyőjéről. A légitársaság szóvivője szerint a gép vészjelzést adott le, mielőtt eltűnt.

Frissítés:

Nem sokkal a landolás előtt lakónegyedre zuhant egy utasszállító repülőgép pénteken a pakisztáni Karacsiban, a fedélzeten legalább 100-an voltak - jelentette be a pakisztáni polgári repülési ügynökség (PCAA).

Abdusz-Szattár Hokar, az ügynökség szóvivője azt mondta, a pakisztáni légitársaság A320 típusú gépének a fedélzetén hétfős legénység, valamint 99 utas tartózkodott a szerencsétlenség idején. A Reuters hírügynökség - szintén pakisztáni hivatalos forrásokra hivatkozva - azt közölte, hogy a a legénység nyolcfős volt. A gép Lahorból tartott a dél-pakisztáni Karacsiba, amikor a baleset történt - írja az MTI. Az orvosok és a tűzoltók mellett a helyszínre érkezett a hadsereg több alakulata is, elkezdődtek a mentési munkálatok.

A pakisztáni Geo TV televíziós társaság helyszíni felvételeinek tanúsága szerint a lakónegyedet sűrű füst borítja, a Hszinhua kínai hírügynökség szerint tűz ütött ki. Szemtanúk szerint a repülőgép rövid ideig körözött a házak fölött, ezután csapódott be a Dzsinnah nemzetközi repülőtér melletti sűrűn lakott negyedbe. Az áldozatokról a hatóságok egyelőre nem közöltek semmit.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink