Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-05-20 20:15:00

Izraeli nagykövet a koronavírusról: rosszabb helyzet van Izraelben, mint Magyarországon

Jakov Hadasz-Handelszmant, izraeli nagykövetet a Spirit FM rádió vendégeként​ arról beszélt, hogy bár országa kifelé jön a koronavírusból, de hihetetlen nagy a gazdasági visszaesés Izraelben.

Az nagykövet elmondta, hogy a munkanélküliségi ráta mindössze három és fél százalék volt Izraelben úgy, Magyarországhoz hasonlóan, de ez jelentősen megváltozott természetesen a járvány miatt. "Nagyon rossz hír, hogy a gazdasági visszaesés miatt most már több mint 1 millió embernek nincs munkája Izraelben. Ez nem azt jelenti hogy 1 millió munkanélküli van, hanem azt, hogy 1 millió ember nem tudott visszatérni a munkába a járvány miatt"- mondja Jakov Hadasz-Handelszmant.

A nagykövet szerint sokkal rosszabb a helyzet Izraelben, mint Magyarországon, sokkal több esetünk van.

"Egészen más rendszert vezettünk be Izraelben, mint ami itt van. Ez azt jelenti hogy nyomon követjük a pozitív eseteket. Ha valakinél pozitív tesztet találunk, akkor 14 napra visszamenőleg megkeressük azokat akikkel találkozhatott. Pontosítom, mindenkivel akivel találkozott és vissza tudjuk követni, annak karanténba kell mennie, két hétre és mindenkin elvégezzük a korona vírus tesztet. Ez a gyakorlatban úgy működött, hogy ha valaki elment vásárolni egy üzletbe egy zöldségeshez egy bevásárlóközpontba, akkor mindenkit megkerestek akivel találkozott és még azokat is akikkel egy helységben volt, ugyanabban az időben."

Izraelben most 16600 eset van , és sajnos eddig 278-an haltak meg koronavírusban. Jó hírként megosztotta, hogy több, mint 12700-an már meggyógyultak.

A teljes interjú a Spirit FM Facebook oldalán nézhető vissza!​

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink