Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-05-04 06:10:00

Világszerte normalizálódik az élet, Oroszországban minden eddiginél több fertőzöttet regisztráltak

Miközben a világ több országában is elkezdett fokozatosan normalizálódni az élet, Oroszországban minden eddiginél több koronavírusos fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, így továbbra is marad a leállás. Még mindig kórházban van Mihail Misusztyin kormányfő is, aki csütörtökön jelentette be, hogy elkapta a betegséget.

A napsütés ellenére csendesek Moszkva utcái. Oroszországban egy nap alatt csaknem 11 ezer új COVID-19-es fertőzöttet regisztráltak, a legtöbbet, amióta a járvány kitört az országban, és ezzel 135 ezerre emelkedett a betegek száma. A legtöbb fertőzött a fővárosban van. 

Spanyolországban viszont elkezdtek enyhíteni a korlátozásokon, így az üdülőhelyekre lassan kezd visszatérni az élet. Az ibériai országban most regisztrálták a legkevesebb halálos áldozatot március közepe óta, de így is 25 ezer fölött van a halottak száma. 

Izraelben az iskolák újra megnyithatták kapuikat, bár több önkormányzat és szülő is bojkottálta az intézkedést. Szerintük ugyanis az intézmények nem készültek fel megfelelően a gyerekek fogadására. Mások viszont bizakodnak. 

"Meg kell tenni az első lépéseket, mert különben soha nem tér vissza a normális élet." – mondta egy tanárnő. 

Izraelben a hat hétig tartó leállás következtében csaknem 30 százalékra ugrott a munkanélküliség, a gazdaság pedig akár 12 százalékkal is visszaeshet. 

Dél-Koreában az emberek elárasztották a vidámparkokat, miután a hatóságok itt is lazítottak a korlátozásokon. A bejáratnál lázat mérnek, az emberek szájmaszkban járnak. 

"Nagyszerű együtt lenni a családdal, bár még óvatosak vagyunk, de minden rendben lesz." – mondta egy apuka. 

Egy hét múlva kezdenek majd el fokozatosan enyhíteni a szigorú intézkedéseken Franciaországban. Párizsban a szobrokra szájmaszkot tettek, így intik az embereket óvatosságra.

Az Eiffel-torony pedig szombaton este csillogott-villogott az egészségügyi dolgozók tiszteletére. 

Őket köszöntötték a látványos légi bemutatók is Washingtonban és több más amerikai városban. Az Egyesült Államok több államában,péntektől elkezdett normalizálódni az élet. Kaliforniában és New Yorkban viszont továbbra is tartanak a szigorú korlátozások.

Ajánlom

További külföldi híreink