Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-30 05:10:00

Nő Joen Biden népszerűsége Donald Trumppal szemben

Fél évvel az amerikai elnökválasztás előtt Joe Biden jelentős fölényét mérte egy országos felmérés Donald Trumppal szemben. A demokrata párti elnökjelölt 6 ponttal vezet a jelenlegi elnökkel szemben, annak ellenére, hogy kampányát szexuális zaklatási botrány is beárnyékolja.

 

Barack Obama korábbi elnök, valamint Bernie Sanders vermonti szenátor után Hillary Clinton korábbi elnökjelölt is támogatásáról biztosította Joe Bident.

"Nagyon örülök, hogy a kampányod része lehetek, és nem csak a támogatásomról biztosítom a jelölésedet, hanem igyekszem felhívni a figyelmet mindazokra az ügyekre, amik a mostani választásokon fontosak.”

- jelentette ki Clinton, aki elveszítette a 2016-os választásokat Donald Trump-pal szemben, de támogatása azért sem meglepő, mert Clinton volt a külügyminiszter az Obama adminisztrációban, amiben Biden volt az alelnök.

„Ahogy szembenézünk a koronavírus okozta válsággal, Joe a józan ész és a kitartás hangja, és világos utat fog mutatni ahhoz, hogy a válságból kilábaljunk.”

- jelentette ki az amerikai Képviselőház elnöke.

Egy országos felmérés alapján Biden 6 ponttal vezet Donald Trump jelenlegi elnök előtt, annak ellenére, hogy a kampányt gyakorlatilag teljesen fel kellett függeszteni a koronavírus járvány miatt.

Republikánus párti elemzők ekozben azzal vádolták meg a médiát az Egyesült Államokban, hogy ők is Biden felé húzan, ugyanis az újságírók nem kérdezték a politikust a legújabb szexuális zaklatási botrányáról, melyben Tara Reade azzal vádolta meg Biden-t, hogy 1993 nyarán szexuálisan zaklatta, amikor Biden még szenátor volt.

Az elnökjelölt még nem reagált a vádakra, azonban a szóvivője tagadta, hogy zaklatás történt volna.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink