Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-20 05:10:00

Putyin: Isten segítségével minden rendben lesz

Javul a járványhelyzet Spanyolországban, emiatt a kormány úgy döntött, hogy a gyerekek hamarosan kimehetnek a szabadba. Enyhül a helyzet Izraelben is, Oroszországban viszont minden eddiginél több ember fertőződött meg egy nap alatt. Közben Európában átlépte a százezret a koronavírus-járvány következtében elhunytak száma.

Tapssal tisztelegtek a madridi La Paz kórház alkalmazottai kollégájuk emléke előtt. A vezető sebész szombaton halt meg a járványban. Spanyolországban egy nap alatt 410 áldozatot szedett a koronavírus, a legkevesebbet az elmúlt négy hétben.

A szigorú kijárási korlátozások miatt Madrid még mindig üres. A javulás miatt azonban a kormány enyhít a vesztegzáron, amelyet azonban május 9-ig kiterjesztenek.

"Egy hét múlva legalább a gyerekek kimehetnek a szabadba, hadd élvezzék a javulást." – mondta a spanyol kormányfő.

Spanyolországban kétszázezer fertőzöttje és több mint húszezer halálos áldozata van a járványnak.

Szinte síri csend honol Moszkvában, a járvány oroszországi gócpontjában, ahol már harmadik hete tart a vesztegzár. Zárva maradtak a templomok is, bár most van a pravoszláv húsvét.

Az elnök Moszkva-közeli dácsájából köszöntötte a híveket.


"A kormányzat összes szintje felelősségteljesen dolgozik. A helyzetet teljesen ellenőrzés alatt tartjuk." – mondta Putyin, aki szerint Isten segítségével minden rendben lesz. 

Oroszországban minden eddiginél több, hatezer új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, és ezzel csaknem 43 ezerre emelkedett a betegek száma.

Jeruzsálemben több üzlet is kinyitott, miután a kormány megkezdte a helyzet fokozatos normalizálását, bár több óvintézkedést még be kell tartani.

"Mintha kezdenénk visszatérni a normális élethez, de hát az azért még messze van. Szinte colostokkal járok-kelek, hogy megtartsam mindenkitől a kétméteres távolságot." – mondta egy fővárosi lakos.

Az Egyesült Államokban egyre több felé tüntetnek a járvány miatt bevezetett korlátozások ellen, bár néhány államban már megkezdték az enyhítést.

"A gyógymód nem lehet rosszabb, mint maga a betegség, mert akkor a beteg biztos, hogy meghal." – mondta egy szervező Marylandben.

New Yorkban közben két hét után először 550-nél kevesebb ember halt meg a járványban. Kevesebb új fertőzést is regisztráltak, de még így is naponta kétezer új beteget vesznek fel a kórházak. 

Ajánlom

További külföldi híreink