Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-10 21:38:00

Így ünneplik a Húsvétot világszerte - videó

Alapvetően megváltoztatták az egyházi életet a járvány miatti korlátozások a világ több országában. A legtöbben csak az otthonukban ünneplik a Húsvétot, és a vallás rendezvényeken csak az egyházi személyek vannak jelen személyesen.

Nagypéntek alkalmából Jézus keresztre feszítésének útvonalán mennek végig zarándokok.

A koronavírus járvány miatt most azonban csak néhány pap sétált végig a jeruzsálemi Via Dolorosán, egymástól megfelelő távolságot tartva.

A terv szerint több áriát énekel majd Húsvét vasárnapján a milánói Dómban Andrea Bocelli világhírű tenor. A járvány miatt nem lesz jelen közönség.

„Szeretném hangsúlyozni először is, hogy ez nem egy koncert lesz, hanem ima. Az imádkozás lesz a lényege és a célja.”- mondta Bocelli.


Csaknem 300 autó gyűlt össze, egy protestáns és katolikus rendezésű ökumenikus húsvéti rendezvényen a németországi Düsseldorfban. A hívek így a társadalmi távolságtartás szabályait figyelembe véve tartották meg az istentiszteletet.

”Olvastunk róla, és nagyon megörültünk neki, mert az egyházközségünk csak online találkozik vasárnaponként. De nagyon jó ötlet, hogy a szabad ég alatt össze tudunk jönni a testvéreinkkel.”- mondta ez a hívő.

Zártkörű ceremóniát tartott a párizsi érsek a Notre Dame-ban, csaknem egy évvel azután, hogy pusztító tűz tört ki a híres katedrálisban.

A kijárási korlátozások miatt otthonról tartották meg a Húsvéti felvonulásokkor tradíciónak számító dobolást ebben a spanyol kisvárosban.

A kijárási tilalmat rendeltek el Izraelben, ezért a máskor nagy családi összejövetelekkel megtartott Pászka ünnepén
a kormány arra szólította fel a lakosságot, hogy senki se menjen vendégségbe, csak a már velük egy házban élőkkel ünnepeljenek.

Ajánlom

További külföldi híreink