Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-10 19:50:00

Automatából is lehet maszkot venni Lengyelországban

Maszkot, gumikesztyűt és fertőtlenítőszert árusító automatákat helyeztek üzembe Lengyelország két legnagyobb városában - közölte pénteken az automataüzemeltetők szervezete.

Automatából is lehet maszkot venni Lengyelországban
A kép illusztráció!

Varsóban egyelőre kettő, Krakkóban pedig öt ilyen automata üzemel, de további többtucatnyi gép kihelyezése van tervben, és szükség esetén százával is kész a szervezet kihelyezni ilyen egységeket - tudatták. Az automatákból 8,8 zlotyért lehet maszkot venni, ami körülbelül 680 forintnak felel meg.

Aleksander Wasik, az automataüzemeltetők szervezetének vezetője elmondta, elsődleges céljuk az volt, hogy a szektorban dolgozók ne veszítsék el az állásukat. Innen jött az ötlet olyan automatákat felállítani, amelyekből a járvány idején leginkább szükséges termékeket lehet megvásárolni.

"Ami történt, az hatalmas csapás mindenkinek. Több szolgáltató már a csőd szélén táncolt" - magyarázta Wasik.

Lukasz Szumowski lengyel egészségügyi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy Lengyelországban április 16-ától közterületen mindenkinek el kell majd takarnia a száját és az orrát. Emellett az üzletek legalább április 19-éig zárva tartanak, az oktatási és közlekedési korlátozásokat is két héttel meghosszabbították.

Lengyelországban eddig 5742 koronavírusos fertőzöttet regisztráltak, és 175-en haltak bele a Covid-19-be.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink