Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-10 21:50:00

Amerikai tisztifőorvos: Május elseje előtt nincs visszatérés a normális élethez

Május elseje előtt semmiképpen nincs visszatérés a normális élethez - jelentette ki Jerome Adams altábornagy, az Egyesült Államok tisztifőorvosa a Fox televíziónak adott interjújában pénteken.

Amerikai tisztifőorvos: Május elseje előtt nincs visszatérés a normális élethez
A kép illusztráció!

Az altábornagy hangsúlyozta: a gazdaság újraindítására, és általában a normális kerékvágásba történő visszatérésre vonatkozó kormányzati döntéseket - ahogyan eddig is, ezután is - a járvány alakulására vonatkozó adatok határozzák majd meg.     Jerome Adams rendkívül fontosnak mondta a társadalmi elkülönülés gyakorlatának folytatását.

"Vannak olyan helyek az országban, ahol tartósan alacsony a fertőzöttséggel diagnosztizáltak és a megbetegedettek aránya, így bizakodhatunk, hogy ezekben a térségekben május elején már lazíthatnak a kijárásra vonatkozó szigorú előírásokon" - fogalmazott a tisztifőorvos. De leszögezte, hogy az ország nagy részében ez nem így lesz, tagállamonként, sőt, helységenként eltérően indítják be újra a mindennapi életet.

"Helységről helységre, lépésről lépésre, ahogyan a járványügyi adatok lehetővé teszik" - mondta.

Csütörtökön a Fehér Ház gazdasági tanácsadója, Larry Kudlow és Steve Mnuchin pénzügyminiszter azt jósolta, hogy májusban az egész országban újraindulhat a gazdasági-pénzügyi élet.

Amerikai sajtértesülések szerint Donald Trump amerikai elnök munkacsoportot hoz létre a gazdasági újraindítás lehetséges időpontjának és körülményeinek megvizsgálására. A munkacsoport tagjai között van Kudlow, Mnuchin és a Fehér Ház új kabinetfőnöke, Mark Meadows.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink