Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-08 05:20:00

"Ez sokakat fájdalmasan fog érinteni" - meghosszabbították a kijárási korlátozásokat New Yorkban

Április végéig meghosszabbították a kijárási korlátozásokat New York államban. Az Egyesült Államokban csaknem 370-ezer ember kapta el a koronavírust, és több mint 10-ezren haltak meg. Közben Kínában január óta most először nem volt olyan halál-eset, amit a koronavírus okozott volna.

New York államot sújtja a leginkább a koronavírus járvány, ahol már több mint 130 ezren fertőződtek meg és több mint 4700-an meghaltak. Az államban április végéig meghosszabbították a kijárási korlátozásokat és a társadalmi elkülönülésre vonatkozó előírások érvényét.

„Minden üzletet bezártak, és az emberek félnek kinyitni őket, vagy bemenni az üzletekbe. Nagyon sokakat fájdalmasan fog ez érinteni, a kisboltokat és a nagyobb üzleteket egyaránt"

- mondta egy manhattan-i lakos

New Yorkba hétfőn megérkezett az amerikai hadsereg ezer katonaorvosa és egészségügyi szakembere, hogy segítsen a járvány elleni küzdelemben.

Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvánnyal szembeni intézkedéseket irányító kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján elmondta, hogy még ezen a héten több milliárd dollár értékű segítséget osztanak szét az Egyesült Államok kórházai között.

Közben Vuhanban, ahol először jelent meg a vírus, két nap múlva eltörlik a több hónapja tartó korlátozásokat. A városban működő üzletek már lassan elkezdtek kinyitni, és az élet kezd visszatérni a rendes kerékvágásába.

„Kijárási tilalom végére teljesen kifogytam otthon a kozmetikai termékekből”-mondta egy vuhani lakos.

Kínából január óta először nem jelentettek a koronavírushoz köthető elhalálozási esetet.
Az országból jelentett 32 új fertőzöttről pedig elmondták, hogy az érintett személyek külföldön kapták el a vírust.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink