Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-06 21:41:00

Elképesztő jelenetek Kínában: hatalmas tömeg a parkokban, szakértők szerint újabb járványhullám fenyeget

Kaotikus jelenetek zajlottak a kínai nemzeti parkokban, miután az országban a koronavírus-járvány csillapodását követően lazítottak a korlátozásokon. A kínai járványszakértők szerint túl korai volt a nyitás, újabb járványhullám fenyeget, ha az emberek elfeledkeznek az óvatosságról.

A hétvégén megnyitottak a kínai nemzeti parkok, ingyenes belépést kínálva a hosszabb elzártság után az embereknek. Az invitálásnak meg is lett az eredménye: 20000 látogató özönlötte el például a Huangshan Nemzeti Parkot, írja a Mirror kínai jelentések alapján.

A rendkívül népszerű Nemzeti Park a hétvégén mindkét kapuját kénytelen volt bezárni a látogatók rohama előtt, mert már délelőtt betelt.

A CNN is arról számolt be, hogy nagyon sok ember érkezett a népszerű turisztikai helyszínekre az ország ünnepi hétvégéjén, annak ellenére, hogy az egészségügyi hatóságok figyelmeztettek rá: a koronavírus-járvány által okozott kockázat még messze nem ért véget.

Sanghajban a híres Bund vízparti sétány ismét tele volt vásárlókkal és turistákkal, a város számos étterme megnyitott. Hasonló jelenetek játszódtak le a fővárosban, Pekingben is, ahol a helyiek a város parkjaiba és tereire özönlöttek ki.

Zeng Guang, a Kínai Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ vezető epidemiológusa csütörtökön arról beszélt, hogy Kínában még nem látni a járvány végét. A szakemberek attól tartanak, hogy egy újabb fertőzési hullám kezdődhet az országban, ha az emberek elfeledkeznek az elemi óvatosságról.

atv.hu/Index

Ajánlom

További külföldi híreink