Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-05 13:08:00

Hamász: 6 millió izraeli fullad majd meg, ha egy gázai is meghal a vírusban

Jahja Szinvar, a terrorszervezet gázai vezetője egy hétvégi interjújában durva, holokausztra hajazó fenyegetéseket tett arra az esetre, ha a zsidó állam nem biztosít számukra elegendő lélegeztetőgépet.

Hamász: 6 millió izraeli fullad majd meg, ha egy gázai is meghal a vírusban

A Neokohn a The Jerusalem Post alapján azt írja: a terrorszervezet életét is felbolygatta a járvány, hiszen évek óta először nem tudták megtartani a gázai határ menti lázongásaikat. Gázát eddig részben elkerülte a vírus, azonban az Egyiptomból hazatérő vendégmunkások magukkal hozták a betegséget. Most a Hamasz azt állítja, hogy Izraelt terheli a felelősség, ha a Gázai övezet nem tud megfelelően védekezni a fertőzés ellen.

A gázai terrorszervezet vezére kijelentette, hogy a járvány az égi válasz arra, hogy Donald Trump áthelyezte az amerikai nagykövetséget Tel-Avivból, Jeruzsálembe.

„Egyértelművé szeretném tenni, hogy ha oda jutnánk, hogy kénytelenek leszünk végignézni, ahogy a lakosaink kilehelik a lelküket, mert nincs elég lélegeztetőgép, akkor azt üzenem Bennettnek, hat millió izraeli telepes fog megfulladni”

— fenyegetőzött Szinvar.

A Hamasz-vezető nem átallott a Bibliából idézni az izraeli védelmi miniszternek. Kijelentette, Izraellel az fog történni, ami az Ezékiel 17-ben meg van írva, amely Szinvar egyéni értelmezése szerint negatív jövőt vetít elő a „a mocskos cionista projekt” számára.

A terrorszervezet főnöke szerint Naftali Bennett úgy viselkedik a palesztinokkal, mint Shylock, William Shakespeare: A velencei kalmár című darabjában.

Szinvar azt is kijelentette, hogy a járvány büntetés azért, hogy az amerikai nagykövetséget áthelyezték Jeruzsálembe.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink