Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-03 09:15:00

Szokatlan helyről ajánlottak segítséget Donald Trumpnak

Joe Biden volt alelnök, jelenleg elnökjelölt-aspiráns üzent az amerikai elnöknek, hogy szívesen megosztaná vele tapasztalatait. Ezzel egy időben tudatatta a Fehér Ház, hogy Donald Trump újabb vírusteszten esett át, az eredmény negatív. A közlemény szerint az amerikai elnök "egészséges és tünetmentes".

Szokatlan helyről ajánlottak segítséget Donald Trumpnak
Fotó: Reuters

Közben Joe Biden, az Obama-kormányzat volt alelnöke, a demokraták mostani elnökjelöltje csütörtökön jelezte, hogy szívesen megosztaná a korábbi járványok során szerzett tapasztalatait Donald Trumppal. Biden a villájából közvetített videós sajtókonferencián úgy fogalmazott:

"kicsit másként ugyan, de mi is átestünk ezen, és remélem, néhány leckét megszívlelhetnek abból, amit mi jól csináltunk, és abból is, amit talán rosszul tettünk". Hozzáfűzte még: nem azért akar Trumppal beszélni, hogy kritikát fogalmazzon meg, hanem hogy közölje vele, "én erről így gondolkodom, ezt így kellene csinálnotok".

Joe Biden alelnöksége idején ebolajárvány pusztított, de nem az Egyesült Államokban, hanem Afrikában. Az Egyesült Államokban nem fordult elő ebolafertőzés.

Donald Trump a Fehér Házban tartott szokásos napi sajtókonferencián reagált Biden felvetésére. "Őszintén szólva nem ismerem őt nagyon jól, de azt gondolom, hogy valószínűleg rendes ember. Ha hívni akar, természetesen válaszolok a hívásra. Ezt megmondhatják neki!" - fogalmazott az elnök.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink