Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-04-03 05:50:00

Sok országban továbbra is érvényesek a kijárási korlátozások - így küzdenek világszerte a koronavírussal

Több mint 960 ezer ember fertőződött meg az új típusú koronavírussal és a halálos áldozatok száma meghaladta a 49 ezret világszerte. Ezért sok országban továbbra is érvényesek a kijárási korlátozások. Tovább csökkent a napi koronavírusos fertőzések száma Kínában, ahol a helyi hatóságok szerint az újonnan regisztrált esetek mind külföldről érkeztek az országba.

 

Újraindult az élet a koronavírus-járvány kiindulópontjának számító Kínában, de az ország több területén most újabb korlátozásokat vezettek be, miután sokan a járvány második hullámától tartanak. Ezért ismét bezáratták a nemrégiben újranyitott mozikat, Peking város vezetése pedig arra szólította fel a lakosokat, hogy otthonaikon kívül viseljenek maszkot.

Szintén kötelező a lakosoknak maszkot hordani az utcán Izraelben, ahol csütörtökre hatezer fölé nőt a koronavírussal fertőzöttek száma, és 501 új megbetegedést regisztráltak.

„Arra kérjük az Izraeli lakosokat, hogy nyilvános helyeken hordjanak maszkot. Ha nicsen maszkjuk, akkor sállal vagy bármivel fedjék az arcukat, hogy csökkentsék a vírus terjedését”

- jelentette ki Benjamin Netanjahu aki hozzátette, hogy a zsidó vallási ünnepeket szigorúan szűk családi körben tarthatják meg, azokkal, akikkel amúgy is egy házban élnek.

Iránhoz köthető hacker-támadás érte az Egészségügyi Világszervezetet, a szervezet dolgozóinak személyes email címeibe próbáltak betörni. A WHO-n kívül más szervezetet is érték támadások, ezek elsősorban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos információk megszerzésére irányultak.

Iránban a hivatalos adatok szerint több mint 3000 halálos áldozata van a koronavírus járványnak, ezért Teheránban bezárták a boltokat, és otthonmaradásra buzdítják a lakosokat.

"Az emberek engedelmesek. Bár vannak olyanok, akiknek nincsen más választásuk, és muszáj kimenniük a legszükségesebbekért”

- mondta egy teheráni lakos.

Indiában még tart a 21 napos országos karantén. Mumbai egy millió lakosú szegénynegyedéből szerdán jelentették az első koronavírushoz köthető halálesetet. Emiatt a rendőrség szigorította a kijárási tilalmat a környéken, mivel attól tartanak, hogy a járvány gyorsan elterjed a sűrűn lakott kerületben.

Az országban a rendőrség ellenőrzi az ételosztásokra összegyűlt tömegeket, a rászorulóknak ingyen osztanak rizst és gabonaféléket. Indiában összesen több mint 1900 fertőzést regisztráltak.

A dél-amerikai Chilében a rendőrség kapta el azt a 26 éves nőt, aki megszökött az egyik kórházból miután diagnosztizálták nála a koronavírust.

A hatóságok lezárták azt a piacot is, ahová a nő menekült.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink