Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-30 13:53:00

Sztárséfek otthoni konyháikból tanítják főzni a franciákat

Francia sztárséfek tévéműsorban és a közösségi hálón mutatják meg, hogy főznek egyszerűen, olcsón az otthoni konyhájukban, hogy segítsenek a nézőknek és követőiknek.

Mivel éttermeik zárva vannak, a sztárok a házi koszt örömeivel igyekeznek felvidítani a járvány miatt otthonaikba kényszerült franciákat. "Ma nem Lignac séf beszél, hanem Cyril, akinek, mint minden franciának, a közelben kell beszereznie az ennivalót. Nagyon izgalmas azzal jobbá tenni az emberek mindennapjait, hogy a konyhaszekrényemből és a hűtőmből főzök" - mondta el Cyrill Lignac, aki jelenleg a francia gasztronómia legnépszerűbb alakja. A múlt héten tévéműsort indított Tous en cuisine (Mindenki a konyába!) címmel, amely a mindennapok ételeit és otthoni teendőit mutatja be az új koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején.

A műsor a tervek szerint addig tart, amíg az embereknek a veszélyhelyzet miatt otthon kell maradniuk. Egy másik párizsi séf, Amandine Chaignot is online órákat tart.

"Pici a konyhám, ha én meg tudom benne csinálni, neked is menni fog"

- magyarázta.

Alexandre Mazzia egy kétcsillagos étterem séfje Marsailles-ben, akit 2019-ben az év szakácsának választotta a Gault & Millau gasztrokalauz. Most saját szavai szerint "apa, aki a gyerekeivel házi feladatot ír, sportol és főz".

Kevés szabadidejében a jelenlegi helyzetre átalakított recepteket tesz közzé a közösségi médiában, van köztük olyan csokoládétorta,  amelyhez se a lisztet nem kell megszitálni, se a tojást felverni, valamint olyan zöldlencse-saláta, amelyben a kumkvat nevű apró kínai citrusfélét zöldalmával, a kesudiót bármilyen olajos maggal helyettesítette.

christophe bacquie /fotó: reuters/Christophe Bacquie /Fotó: Reuters/

Christophe Bacquie, egy három Michelin-csillagos étterem séfje szintén a közösségi hálón segít főzni a franciáknak. "A feleségem beszélt rá az Instagramra" - mondta a szakács, aki mediterrán fogásokra - köztük a narancsos, mézes és rozmaringos endíviára vagy a citromos-olívaolajos tortára - szeretné megtanítani az embereket.

"Abból főzünk, amink van. Mindenkit ugyanúgy korlátoz a járvány, nekünk az a dolgunk, hogy példát mutassunk"

- magyarázta.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink