Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-30 12:36:00

Sörfőzés helyett kézfertőtlenítőket gyártanak az ausztrál sörfőzdék

Megváltoztatta szabályait hétfőn az ausztrál gyógyszerengedélyezési hatóság, hogy lehetővé tegye a kézi sörfőzdéknek és lepárlóknak, hogy átálljanak kézfertőtlenítők gyártására a vidéki kórházak és idősotthonok számára a koronavírus-járvány elleni harcban.

Greg Hunt egészségügyi miniszter közölte, ezzel nemcsak az ellátást fogják megkönnyíteni, hanem lehetőséget is biztosítanak az ausztrál vállalkozásoknak, hogy több lábon álljanak ezekben a nehéz időkben. "A borászatok és szőlészetek a bozóttüzek okozta füstkároktól szenvednek, a kézi sörfőzdék elvesztették a turizmus generálta forgalmukat, és a fertőtlenítők alapjául szolgáló alkohol gyártása felé fordulnak" - hangoztatta.

A kézfertőtlenítő volt azon termékek egyike, amelyek eltűntek a szupermarketek polcairól. A szabályváltozás azt jelenti, hogy a sörfőzdéknek nem kell kormányzati engedélyt kéri fertőtlenítő gyártásához,

ha az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakemberei által kidolgozott recepteket felhasználva akarnak fertőtlenítőszert gyártani.

Egy népszerű, nemzetközi díjakkal bíró sydneyi sörfőzde, amely a járvány feltartóztatására egy hete elrendelt korlátozó intézkedések nyomán hétfőn kénytelen volt elzárni csapjait, közölte, a jövőben nem fognak sört gyártani.

"Minden tartályunk üres. Nem fogunk sört gyártani, mivel kárba megy. Szakértelmünket kézifertőtlenítők gyártásának segítésére használjuk" - mondta Nick Calder-Scholes fősörfőző. Az egész iparág együttműködik, hogy átálljanak és felgyorsítsák a folyamatot - tette hozzá. Különleges gyümölcsös sörük beszállítója gyümölcs helyett az etanol készítéséhez nélkülözhetetlen cukorral fogja ellátni a vállalkozást.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink