Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-29 14:10:00

Öngyilkos lett Hessen tartomány pénzügyminisztere

Szombaton a vonat elé vetette magát és meghalt Thomas Schäfer, Hessen tartomány pénzügyminisztere. A kereszténydemokrata politikus 54 éves volt, írja a Welt.

Öngyilkos lett Hessen tartomány pénzügyminisztere

Hessen CDU-s tartományi kormányfője megrendült szavakkal búcsúzott párttársától. Volker Bouffier azt mondta: Schäfert kiváló szakembernek és nagyszerű politikusnak ismerte meg, aki az egész tartomány nagyrabecsülését megérdemli a koronavírus elleni küzdelemben.

Épp ezekben a nehéz időkben lett volna rá szükségünk. (...) Éjt nappallá téve azon dolgozott, hogy a válságot financiális és szervezési eszközökkel kezelni tudjuk.

A tartományi kormányfő szerint azonban a politikust súlyos aggodalmak gyötörték amiatt, hogy ebben a helyzetben nem tud megfelelni a polgárok elvárásainak. "Csak arra tudok gondolni, hogy ezek az aggodalmak nyomasztották. Nem talált kiutat, kétségbe esett, és itt hagyott minket. Ez mélyen megrendít engem és mindannyiunkat" - fogalmazott.

Bouffier részvétét nyilvánította az elhunyt politikus feleségének és gyermekeinek.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

atv.hu/index.hu

Ajánlom

További külföldi híreink