Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-26 17:16:00

Orvosok tucatjai halnak meg Olaszországban, 6 ezer felett már a fertőzött egészségügyisek száma

Rengeteg egészségügyi dolgozó fertőződött meg Olaszországban. Az összes azonosított eset közel 10%-a kapcsolódik azokhoz, akik a frontvonalból harcolnak az emberi életekért. Közben egy kormány irányította testület azt közölte: az olasz provinciák több mint felében a koronavírus már túljutott fertőzőképességének csúcsán.

Orvosok tucatjai halnak meg Olaszországban, 6 ezer felett már a fertőzött egészségügyisek száma

Olaszországban történt eddig a legtöbb halálos eset a koronavírus miatt. A betegség nem csak a lakosságot, de a frontvonalban harcolókat sem kíméli. A Daily Mail most arról ír, hogy tegnap újabb három olasz orvos vesztette életét koronavírus miatt, ezzel a doktorok halálozása már 37 főre emelkedett.

Emellett 6205 olyan egészségügyi dolgozó van, aki elkapta a betegséget: ez az összes, beazonosított eset 8,3 százalékát teszi ki Olaszországban.

A doktorokat összekötő szövetség azonban megjegyezte: sokkal magasabbak is lehetnek ezek a számok – az orvosok esetében –, mivel sok szakmabeli hirtelen hal meg, még akkor is, ha a halálok nem tulajdonítható közvetlenül a vírusnak.

Az orvosok mellett a papok ugyancsak ki vannak téve a vírusnak. Eddig 67-en vesztették életüket, a legfiatalabb pedig egy 45 éves fiatal pap volt.

Bár a fertőzések száma már a 70 ezret is meghaladja az országban, vannak már jelei annak, hogy talán lassulni fog az emelkedés üteme. Igaz, a vesztegzár úgy tűnik, hogy még áprilisban is megmarad. Közben a Nemzeti Kutatási Tanács szerint a 107 olasz provinciából 57-ben már túlvan a vírus a terjedésének „csúcsán”.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink