Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-26 16:23:00

Egy Spanyolországban élő magyar beszámolója: olyan a helyzet, mint egy időzített bomba

Fegyelmezettek a spanyolok, de az ottani egészségügy is nehezen birkózik meg a helyzettel. Március 5-én még csak 200-250 koronavírusossal fertőzött volt a spanyolnál, csütörtök reggelre már 50 ezer betegnél mutatták ki a vírust.

 

 

„Három héttel ezelőtt – egészen pontosan március 5-én – 200-250 fertőzött volt egész Spanyolországban. Nagyjából annyi, mint amennyit eddig Magyarországon regisztráltak” – mondta el egy Spanyolországban élő magyar férfi. Horváth Zsolt szerint akkor még nyugodtak voltak és távolinak érezték az egész problémát.

Tíz nappal később már közel 7 ezer fertőzött volt, be is vezették a rendkívüli állapotot, amelyet újabb két hétre meghosszabbítottak.

Az ingatlanügynökséget vezető férfi azt is elmondta, hogy ma reggelre ez szám csaknem 50 ezerre növekedett. Mint mondta, olyan ez, mint egy időzített bomba, berobban és hatalmasra nő a fertőzöttek száma. Szerinte a spanyolok fegyelmezettek: otthon maradnak, egyedül mennek boltba és egymást is figyelmeztetik a szabályok betartására.

Horváth Zsolt beszámolója szerint a spanyol egészségügy is nehezen birkózik meg a jelenlegi helyzettel, szükségkórházakat alakítottak ki, és szállodákat is átalakítottak már. Nagy erőpróba, tekintve, hogy már egészségügyi személyzet is fertőződött meg, és olyan is volt, aki meghalt.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink