Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-26 13:28:00

Afrikában több ezer fertőzött és csaknem száz halálos áldozat van

Az afrikai kontinensen 2746-an fertőződtek meg az új koronavírussal, 72-en haltak meg és 225-en gyógyultak fel a Covid-19 nevű betegségből - közölte csütörtökön az afrikai betegségmegelőző központ, amely az Afrikai Unió 55 tagországában követi a világjárvány alakulását.

Afrikában több ezer fertőzött és csaknem száz halálos áldozat van
A dél-afrikai Cape Town egyik házán az áll: maradj otthon /Fotó: Reuters/

Szerda reggel óta 334-gyel nőtt a fertőzöttek, nyolccal a halálos áldozatok és huszonkettővel a gyógyultak száma. A járvány által leginkább sújtott afrikai országok közé tartozik a Dél-afrikai Köztársaság 709 fertőzöttel, Egyiptom 456-tel, Algéria 302-vel és Marokkó 225-tel. Negatív lett Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök koronavírus-tesztje - közölte az elnöki hivatal csütörtökön.

Az államfő orvosai javaslatára vizsgáltatta ki magát kedden, miután az elmúlt hetekben számos emberrel találkozott - állt a közleményben. A Dél-afrikai Köztársaságban hivatalos adatok szerint 709-en fertőződtek meg a Kínából kiindult új koronavírussal, halálesetről egyelőre nem tudni.

Eközben Burundi hazugnak nevezte azokat az interneten keringő híreszteléseket, amelyek szerint a kelet-afrikai országnak nincs felszerelése az új koronavírus detektálásához, és jogi lépésekkel fenyegette meg terjesztőit. "A burundi kormány biztosítja, hogy az ország megfelelő és elégséges felszereléssel rendelkezik az új koronavírus-fertőzések kimutatásához" - szögezte le Prosper Ntahorwamiye kormányszóvivő. A szóvivő szerint ezt bizonyítja az is, hogy megvizsgáltak egy fertőzésgyanús esetet, ám negatív eredményt kaptak.

Burundiban eddig egyetlen fertőzöttről sem tudni. A kelet-afrikai ország ennek ellenére számos lépést tett annak érdekében, hogy ne alakuljon ki járvány területén, például felfüggesztette a nemzetközi járatokat a bujumburai repülőtéren.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink