Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-25 21:29:00

Koronavírus: New Orleans lehet a járvány új epicentruma

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szerdai figyelmeztetése szerint New Orleans lesz a járvány új epicentruma az Egyesült Államokban.

A louisianai nagyvárosban rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma, és sajtóértekezletén John Bel Edwards kormányzó azt jósolta, hogy

az állam kórházrendszere április elejéig teljesen összeomolhat.

A Lafayette-ben lévő Louisiana Egyetem szerdán nyilvánosságra hozott elemzése az utóbbi 24 őrában a tagállamban 30 százalékkal megugrott a fertőzöttek száma. Donald Trump elnök még kedden délután katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Louisianát, és ezzel szövetségi forrásból külön anyagi támogatást tett lehetővé.

A déli Louisianában eddig regisztrált csaknem 1800 fertőzés 70 százalékát New Orleansban és környékén diagnosztizálták. Sokan a figyelmeztetések ellenére is megtartott híres karnevált okolják a vírus feltűnően gyors terjedéséért. Rebekah Gee, aki január végéig a louisianai egészségügyi tárcát irányította és jelenleg a louisianai állami egyetem egészségügyi tanszékének vezetője, szerdán újságíróknak azt mondta:

"a húshagyó keddi karneváli felvonulás a lehető legjobb feltételeket teremtette meg a járványhoz"

 - írja az MTI. Egyben figyelmeztetett arra is, hogy a nagyszámú karneváli vendég a fertőzést tovább vihette oda is, ahonnan a városba érkezett.

Jelenleg az új típusú koronavírus által leginkább sújtott államok: Washington, Kalifornia és New York. A Johns Hopkins Egyetem szerda déli adatai szerint országosan csaknem 56 ezer embernél diagnosztizáltak fertőzést, és eddig 807 ember halt bele a fertőzéstől kialakult betegségbe.  

Európában a terjedés megelőzése érdekében szigorításokat vezettek be:

 atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink