Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-25 09:15:00

Greta Thunberg is elkaphatta a koronavírust

Önkéntes karanténban volt az elmúlt két hétben Greta Thunberg, miután hazatért Svédországba Közép-európai útjáról - számolt be az aktivista a Facebook-oldalán.

Greta Thunberg is elkaphatta a koronavírust
Greta Thunberg

Egy kölcsönlakásban húzta meg magát a karantén ideje alatt és sem az édesanyjával, sem pedig a nővérével nem találkozott. Thunberg a posztjában azt írta, hogy 10 napja észlelte magán a koronavírus okozta betegség tüneteit, fáradékony volt, fázott, fájt a torka és köhögött is. Mindez pont egybeesett azzal, amikor az apjának ugyanilyen tünetei voltak, akivel korábban együtt utazott haza Brüsszelből.

Greata Thunberg azt állítja, hogy Svédországban csak akkor tesztelnek valakit koronavírusra, ha súlyos tüneteket produkál és orvosi kezelésre van szüksége, egyébként azt tanácsolják az embereknek, hogy maradjanak otthon. Mivel őt sem tesztelték, így nem tudja megmondani biztosra, hogy átesett a betegségen.

Az aktivista azt írta, hogy alig érezte magát betegnek, az utolsó megfázása ennél sokkal rosszabb volt. Szerinte az a veszélyes, hogy sok fiatalnak ennyi tünete sincs és nem tudják, hogy fertőzőek, így simán tovább tudják adni a vírust anélkül, hogy tudnának róla.

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További külföldi híreink