Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-25 20:18:00

Drámai figyelmeztetés New Yorkból: "Mi vagyunk az a jövő, amely a tiétek is lehet"

Azt akarjuk, hogy Amerika olyan legyen, mint New York állam? - tette fel a kérdést szerdán, szokásos napi sajtótájékoztatóján Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

Drámai figyelmeztetés New Yorkból: "Mi vagyunk az a jövő, amely a tiétek is lehet"
Sajtóhírek szerint ez egy rögtönzött hullaház egy manhattani kórház mellett /Fotó: Reuters/

Cuomo kifejtette: az általa irányított tagállamban kialakult helyzet figyelmeztető lehet az Egyesült Államok egésze számára.  "Mi vagyunk az a jövő, amely a tiétek is lehet" - mondta drámai hangulatú sajtótájékoztatóján a politikus.      

A kormányzó mindazonáltal leszögezte: az államba folyamatosan érkeznek a gyógyászati segédeszközök, s a mintegy kétezer milliárd dolláros segélycsomagból - amelyről szerdára virradóra született kétpárti megállapodás a kongresszusban -

New York állam csaknem 4 milliárd dollárt kap az új típusú koronavírus terjedésének féken tartására és a betegek kezelésére. Cuomo a legfontosabb feladatnak a kórházi ágyak számának gyors bővítését nevezte.     

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren jelezte, hogy helyi idő szerint szerdán délelőtt "érdemleges beszélgetést" folytatott Cuomóval, és a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) által megígért gyógyászati eszközöket, köztük a lélegeztetőgépeket a tervezettnél előbb szállítják az államba.  

New York államban több mint 30 ezer koronavírusos fertőzöttet tartanak nyilván, de közben az Egyesült Államokban mindenütt rohamosan nő a vírus által fertőzöttek száma. A Johns Hopkins Egyetem szerda déli adatai szerint csaknem 56 ezer embernél diagnosztizáltak fertőzést, és eddig 807 ember halt bele a fertőzéstől kialakult betegségbe. A Pentagon szóvivője bejelentette, hogy

az amerikai hadseregnél világszerte magas fokozatú biztonsági készültséget rendeltek el az új típusú koronavírus terjedése miatt.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink