Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-23 12:20:00

Törökország lefoglalja a maszkgyártó cégeket, ha nem értékesítenek az államnak

Törökország kilátásba helyezte, hogy lefoglalja azokat a védőmaszk-gyártó vállalatokat, amelyek nem hajlandóak termékeiket az államnak értékesíteni - számolt be hétfőn a Reuters hírügynökség a Suleyman Soylu török belügyminisztert idéző Hurriyet napilap jelentése alapján.

A török lapjelentés szerint a hatóságok vasárnap razziát tartottak az összes védőmaszk gyártó üzemben és beszállítói szerződés aláírására szólították fel a cégek vezetőit, illetve figyelmeztették őket a felhalmozás beszüntetésére.

"Felszólítottuk őket, hogy (hétfő) este 20 óráig írják alá a beszállítói szerződést az egészségügyi minisztériummal, különben nem fogunk visszariadni a rendelkezésünkre álló hatósági jogkörök igénybe vételétől sem" - idézte a Hurriyet napilap a belügyminisztert.

"Tisztességes áron fel fogjuk vásárolni a termékeiket. Van rá 10-12 órájuk hogy aláírják, máskülönben lefoglaljuk az üzemeket"

- jelentette ki.

Törökországban a múlt hét óta a hiány enyhítése érdekében már csak orvosi receptre lehet kapni szájmaszkot a gyógyszertárakban.

Törökország a járvány kitörése óta már 15 milliárd dolláros gazdaságsegítő programot léptetett életbe.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink