Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-23 05:50:00

A tokiói Olimpia elhalasztását sürgetik

A koronavírus járvány hatással van a sportolók felkészülési lehetőségeire is ezért többen a tokiói Olimpia elhalasztását sürgetik. Sajtóértesülések szerint a játékok szervezői megkezdték forgatókönyvek készítését a rendezvény lehetséges elhalasztására.

Több mint 50 ezer ember zsúfolódott össze Japán északi részén, akik közül többen tömött sorokban álltak órákon át, azért, hogy láthassák az olimpiai lángot. A játékokat szervező bizottság elkezdte kidolgozni a forgatókönyvet az esemény lehetséges elhalasztására.

A Guardian angol lapnak nyilatkozó források szerint több lehetséges forgatókönyvet készítenek, amikben a gazdasági lehetőségek mellett a sportnaptár többi eseményét is figyelembe veszik. A korai számítások szerint 45 vagy 60 nappal eltolhatják, de szóba került az is, hogy 2021 vagy 2022-ben rendezik meg.

Japán gazdasága a turizmus jelentős fellendülésére és a hazai fogyasztás növekedésére számított ebben az évben. És már 12 milliárd dollárt költöttek a játékok előkészületeire.

„A miniszterelnöknek fontos döntést kell meghoznia. Mert felépítették a legszebb helyszíneket amiket valaha láttam, úgy hogy időben elkészültek és nem mentek túl a költségvetésen. Én nem tudom, hogy hogy fognak dönteni, és nem is akarom őket befolyásolni, szóval meglátjuk.” - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök, újságírók előtt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság még arra kéri a sportolókat, hogy folytassák a felkészülést a versenyre. Azonban az amerikai Atlétikai Szövetség és az Úszószövetség is az Olimpia elhalasztását sürgette, a sportolók védelme érdekében.

Több nemzetközi sportoló a közösségi médián osztotta meg, hogyan folytatják a felkészülést úgy,
hogy országaikban már bezárták az edzőtermeket, sportpályákat és uszodákat.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink