Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-22 09:39:00

Kuba és Oroszország is orvosokat küld Olaszországba, Putyin még műszerekről is gondoskodik

Az új koronavírus-járvány Olaszországban drámai helyzetet teremtett. Csak szombaton 793-an haltak meg. Az egészségügyi rendszerük maximális fokozaton üzemel, de nehezen bírják az újabb betegek ellátását. A kialakult helyzet miatt Kuba és Oroszország is orvosokat küld Olaszországba.

Kuba és Oroszország is orvosokat küld Olaszországba, Putyin még műszerekről is gondoskodik
Fotó: Reuters

A kubai egészségügyi minisztérium a Twitteren tudatta, hogy egy 52 fős, orvosokból és ápolókból álló csoport indult útnak a járvány gócpontjának számító észak-olaszországi Lombardiába, hogy segítsen megfékezni a koronavírus terjedését.

Másfél hete Kína is járványügyi szakértőket és egészségügyi felszerelést küldött Olaszországba, vasárnapra virradóra pedig az orosz védelmi minisztérium tájékoztatott arról, hogy katonai csapatszállító repülőgépekkel nyolc mozgatható katonai virológusbrigádot, gépkocsik és terepek fertőtlenítését végző járműveket és orvosi műszereket indít útnak a dél-európai államba.

Putyin maga utasított az orvosok küldéséről

Oroszország katonaorvosokat, fertőtlenítő-járműveket és orvosi műszereket küld Olaszországba, hogy segítse az új típusú koronavírus okozta járvány elleni harcot - közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnapra virradóra.

Orosz hírportálok szerint a segítségnyújtásra Vlagyimir Putyin orosz államfő utasította Szergej Sojgu védelmi minisztert, miután előzőleg telefonon beszélt Giuseppe Conte olasz kormányfővel a járványhelyzetről.

A védelmi tárca tájékoztatása szerint már vasárnap megkezdődik a segítségnyújtás. Orosz katonai csapatszállító repülőgépekkel nyolc mozgatható katonai virológusbrigádot, gépkocsik és terepek fertőtlenítését végző járműveket és orvosi műszereket küldenek Olaszországba.

Nagyon súlyos a helyzet Olaszországban

A világon jelenleg Olaszországban a legsúlyosabb a járványhelyzet. Szombaton minden eddiginél többen, 793-an hunytak el az új koronavírus miatt, s ezzel 4825-re emelkedett a halálos áldozatok száma - írja az MTI. A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt szintén az eddigi legnagyobb mértékben, 4821-gyel nőtt. A gyógyultakat és a halottakat is figyelembe véve a diagnosztizált fertőzöttek száma az utóbbi egy hónap alatt 53 571-re emelkedett. A jelenleg beteg 42 681 emberből több mint 20 ezer szorul kórházi kezelésre, 7 százalékukat intenzív osztályon ápolják.

Giuseppe Conte olasz kormányfő szombat éjszaka bejelentette,  hogy a súlyos járvány miatt Olaszországban ezentúl kizárólag a létfontosságú termékek előállítását és szolgáltatások nyújtását fogják biztosítani, minden másfajta termelési tevékenység leáll.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink