Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-17 14:10:00

Koronavírus: Hamarosan magyar nyelven is elérhetőek lesznek a szerb tananyagok a távoktatásban

Kijárási tilalom van érvényben a 65 évnél idősebbek számára Szerbiában – erről számolt be egy Szerbiában élő magyar nő. Nadrljanski Tornai Erika azt is elmondta, hogy déli szomszédunk is a távoktatásra tért át. amelynek anyagai hamarosan magyar nyelven is elérhetőek lesznek.

A vasárnap esti polgárokhoz intézett beszéd után a tegnap „zűrzavaros” colt – erről mesélt egy Szerbiában élő magyar nő, miután Magyarország déli szomszédjánál is szükségállapotot vezettek be.

Emellett határozott utasítást kaptak arra is, hogyan szervezzék meg az életüket – tette hozzá Nadrljanski Tornai Erika.

A tegnapi nap tapasztalata – bár nem sokat ment utcára –, hogy inkább időseket látott a szabadban. Miközben az államfő felhívta a figyelmet, hogy a 65 évnél idősebbek lehetőség szerint ne menjenek ki. A kormányfő ezután úgy értékelte, hogy a polgárok nem vették komolyan a figyelmeztetés, így mától kijárási tilalom van érvényben a 65 évnél idősebbek számára. Ennek megszegése 150 ezer dínáros pénzbüntetéssel sújtható, ami nagyjából 440 ezer forintnak feleltethető meg.

Sajnos nem kapható minden, és az elmondások alapján – mivel ez ma az általános téma – már a hétvégére elfogyott a liszt, a só és az élesztő. A gyógyszertárakban pedig – tette hozzá – fertőtlenítők nem igazán kaphatóak.

Mint mondta, nincs pánikhelyzet. A magyarországi helyzethez hasonlóan ott is digitális távrendben igyekeznek megszervezni a távoktatást. A szerbiai rádió és televíziós is közvetíti ezeket a tananyagokat. Úgy hallotta, hogy hamarosan a kisebbségek nyelvén is elérhetőek lesznek ezek az oktatási anyagok, az első lépések pedig arra engednek következtetni, hogy jól fog működni ez a távoktatás.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink