Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-17 20:35:00

Koronavírus: beutazási tilalmat rendel el az Európai Unió

Az Európai Unió állam- és kormányfői kedden támogatták a beutazási tilalom bevezetését, vagyis a tagállamok megfogadták Ursula von der Leyen és az Európai Bizottság javaslatát - írja a Spiegel.

Koronavírus: beutazási tilalmat rendel el az Európai Unió

Ez azt jelenti, hogy 30 napig nem léphetnek be az EU területére azok, akik nem az Európai Unió, az Európai Gazdasági Közösség vagy az Egyesült Királyság állampolgárai.

Angela Merkel német kancellár kedd esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy Németország rögtön el is kezdi alkalmazni az új szabályozást.

A kancellár arról is beszélt, hogy az Európai Unió továbbra is akadálymentessé teszik a munkába járást azoknak, akik egyik tagországból a másikba ingáznak, illetve biztosítani fogják az áruk szabad áramlását az Európai Unión belül.

Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn szólította fel az uniós tagállamok vezetőit a koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából beutazási korlátozás elrendelésére. Azt javasolta, hogy a tilalom kezdetben tartson 30 napig, de legyen lehetőség a meghosszabbítására. Hozzátette, a beutazási tilalom hatékonyságának növelése érdekében hasonló intézkedéseket kell foganatosítania a schengeni övezet azon négy országának (Izlandnak, Liechtensteinnek, Norvégiának és Svájcnak) is, melyek nem tagjai az EU-nak.

 

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További külföldi híreink