Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-08 12:33:00

Latin-Amerikában meghalt az első koronavírusos beteg

Az argentin egészségügyi hatóságok közlése szerint egy 64 éves férfiról van szó, aki egyebek között cukorbeteg volt, és európai körútja során fertőződött meg.

Latin-Amerikában meghalt az első koronavírusos beteg

A beteg veseelégtelenségben, magasvérnyomásban és hörghurutban is szenvedett még az előtt, hogy diagnosztizálták nála az új koronavírus-fertőzést. Argentínában szombatig kilenc koronavírus-megbetegedést jegyeztek.

A kontinensen Paraguyaban is megjelent az új koronavírus a latin-amerikai ország egészségügyi minisztériumának szombati közlése szerint, amely egy diagnosztizált esetről adott hírt.

A perui hatóságok szombaton öt új fertőzöttről számoltak be, ezzel hatra nőtt az országban az új típusú koronavírussal diagnosztizált emberek száma.

Chilében 5-ről 7-re nőtt a fertőzöttek száma, Costa Rica, Mexikó, Brazília, Ecuador pedig szintén új eseteket jelentett. A járvány a kontinensen február 27-én jelent meg: a brazíliai Sao Paulóban egy 61 éves beteget találtak, aki korábban Olaszországban járt.

 

 

A legutóbbi hivatalos adatok szerint a járványban eddig világszerte több mint 101 ezren fertőződtek meg, és több mint 3400-an haltak meg.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink