Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-03-02 18:41:00

Nem fogott kezet Angela Merkellel Horst Seehofer belügyminiszter a koronavírus miatt

Emelte a koronavírus-járvány kockázati szintjét az Európai Unió betegségmegelőző ügynöksége. Dél-Koreában, Olaszországban és Iránban nőtt az új esetek száma, Kínában viszont lassult a járvány terjedése és csökkent az új megbetegedések száma.

 

Nem fogott kezet Angela Merkel német kancellárral Horst Seehofer belügyminiszter, hogy ezzel is példát mutasson a koronavírus megállításában. Németországban 150-re emelkedett a fertőzöttek száma. A német egészségügyi miniszter szerint a tartományok helyi vezetőinek kell eldönteniük, hogy betiltják-e a nagy rendezvényeket.

A Nike óriáscég bejelentette, hogy szerdáig lezárja európai központját, miután koronavírust diagnosztizáltak az egyik alkalmazottjuknál. A holland hatóságok eddig 18 koronavírusos megbetegedést regisztráltak.

„Az Európai Járvány Megelőzési és Ellenőrzési központ bejelentette, hogy közepes szintről magasra emelte a veszélyeztetettségi szintet az Európai Unióban élőknek. Más szóval, a vírus továbbra is terjed”

- jelentette be az Európai Bizottság elnöke.

Az Egyesült Királyságban egyelőre 36 fertőzöttet regisztráltak, a brit miniszterelnök szerint azonban várhatóan nőni fog a megbetegedések száma az országban.

Várhatóan tovább fog terjedni a vírus, ezért kulcsfontosságú, hogy az emberek tudjanak arról, hogy van tervünk a vírus terjedésének megakadályozására. Teljesen megbízom a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat szakembereiben, akik képesek lesznek megbirkózni a feladattal”

- mondta Boris Johnson.

Dél-Koreában a vírus gyors terjedése miatt a katonaságot mozgósították a fertőtlenítési munkálatokban. Az országban több mint 4300 esetről tudnak a hatóságok, amiből 599 eset hétfőn jelent meg.

Kína bejelentette, hogy a koronavírusból felgyógyultak száma meghaladta a 40 ezret az országban. Egy nap alatt 202 új koronavírusos megbetegedést és 42 halálesetet regisztráltak. Ezek mind a járvány kitörési gócpontjának számító Hupej tartományban történtek.

Pekingben és Shanghajban újra megjelent a forgalom az utcákon, ahogy az emberek elkezdenek visszatérni a munkahelyükre.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink