Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-29 09:57:00

Buszokkal szállították a törökök a menekülteket a határhoz

A török határ megnyitásának hírére „a migránsok egész nap mozgolódtak a térségben. Péntek reggel például a DHA hírügynökség 300 emberről tett említést, akik az edirne-i határátkelő felé haladtak” – fogalmaz a Welt.de. A portál hozzáteszi: „a buszok készen álltak rá, hogy elszállítsák a migránsokat”.

Buszokkal szállították a törökök a menekülteket a határhoz
Fotó: Reuters

A Newsyworld beszámólója szerint a török Edirne város közelében található határátkelőnél azonban már „kétségbeesett jelenetek” bontakoztak ki pénteken, „miután a török rendőrségnek és a határőröknek utasítást adtak, álljanak félre és engedjék át” az embereket. Ez azonban arra késztette a több száz fős tömeget, hogy a határ görög oldalára rohanjon, ahol a görög őrök azonban már útjukat állták, és könnygázt is bevetettek, hogy visszatartsák őket – idézi a portált a Mandiner.

„Törökország azzal fenyeget, hogy új migrációs válságot szabadít Európára, hogy nyomás alá helyezve az európai országokat  segítséget kapjon Szíriában” – írja a Newsyworld. A portál azzal indokolja írását, hogy „az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és a NATO – amelyeknek Törökország is tagja – ugyan elítélte a szíriai kormány támadását és felszólította azt annak megszüntetésére, konkrét támogatására nem tett ígéretet”.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink