Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-25 21:58:00

Rohamosan terjed a koronavírus Európában

Horvátországban és Ausztriában is megjelent a koronavírus. Tirolban két embernél mutatták ki a fertőzést. Ők nemrég Lombardiában jártak, ahol azóta karantént rendeltek el. A horvát kormányfő pedig arról számolt be, hogy egy olyan férfinél mutatták ki a vírust, aki az elmúlt napokban Milánóban volt.

Rohamosan terjed a koronavírus Európában

280 fölé emelkedett a koronavírussal fertőzött emberek száma Olaszországban. A járvány gócpontjának számító Lombardiát és Veneto-t lezárták. Már Rómától délre is megjelent a járvány. Szicíliában egy nőnél azonosították a vírust.

„A hatóságok nem jelentették még be, hogy kitört a koronavírus járvány Szicíliában, azt mondták, hogy gyanús esetek vannak ezért fontos, hogy ne túlozzuk el ezt az egy esetet. Szerintem óvatosnak kell lennünk abban, hogy mit mondunk” - vélekedett egy diák.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök úgy vélte, hogy a járvány rendkívül erős hatással lehet az olasz gazdaságra, azonban hozzátette, egyelőre nem lehet megjósolni, hogy mennyire lesznek súlyosak a károk, ugyanis még azt sem tudják, mennyire hatékonyak a vírus elleni intézkedések.

 

 

Horvátországban is bejelentették az első koronavírusos esetet. Az érintettet Zágrábban helyezték karanténba. A kormányfő szerint a fiatal férfinak enyhék a tünetei.

Lezártak egy négy csillagos szállodát a spanyol Kanári-szigeteken, miután az egyik vendégnél azonosították a koronavírust. A beteg egy lombardiai orvos, aki nyaralni ment Tenerifére. A hotel-komplexumban sajtóértesülések szerint ezer ember tartózkodik. A szálloda dolgozói maszkot viselnek, a vendégeknek pedig tilos elhagyniuk a szállodát, amíg a hatóságok meg nem vizsgálják őket.

Iránban 15-re emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma, és 61 fertőzöttet tartanak nyilván. Az ország egészségügyi miniszterhelyettese a vírusról tartott sajtótájékoztatót, ezt követően kiderült, hogy maga is megfertőződött, ezért karanténba helyezték.

Kína 508 új esetről és 71 új elhalálozásról számolt be. Az ázsiai országban ezzel 77 ezer fölé nőtt a koronavírussal fertőzött emberek száma, eddig közel 2600-an haltak meg.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink