Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-25 17:11:00

Hamarosan elkezdhetik a koronavírus elleni vakcinák tesztelését

A Moderna amerikai biotechnikai vállalat kísérleti koronavírus-vakcinákat adott át az Amerikai Allergiák és Fertőző Betegségek Intézetének. Az mRNA-1273 nevű gyógyszert 42 nap alatt fejlesztették ki.

Hamarosan elkezdhetik a koronavírus elleni vakcinák tesztelését

Egyelőre a szer hatásossága nem bizonyított - írja a CNN alapján a 24.hu.

A cégnél bíznak benne, hogy rövidesen megkezdődik a védőoltás tesztelése, a klinikai vizsgálatok április végén indulhatnak meg, az eredmények júliusra vagy augusztusra várhatóak.

A készítményt első körben 25 egészséges önkéntesen fogják kipróbálni. Amennyiben a klinikai tesztek kielégítő eredményeket is hoznak, további vizsgálatokra és engedélyeztetésre is szükség lesz, mielőtt a vakcinát használni kezdik.

A szakértők világszerte nagy erőkkel dolgoznak az új koronavírus (COVID-19) elleni védőoltás megalkotásán. A járványban eddig mintegy 80 ezer ember betegedett meg. Amerikában a Moderna mellett a Johnson & Johnson (JNJ) és a GlaxoSmithKline (GLAXF) is a vakcina fejlesztésével foglalkozik. Miután a hétfőn a WHO bejelentette, hogy a Gilead biotechnológiai cég egyik gyógyszere, a remdesivir segíthet a fertőzések kezelésében, 5 százalékkal emelkedett a vállalat részvényeinek értéke.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink