Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-25 07:54:00

Százezres tömeg ünnepelte Donald Trumpot Indiában

Két napos hivatalos látogatásra érkezett Indiába Donald Trump amerikai elnök. Az út során a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok erősítéséről szeretnének tárgyalni, egy jelentős kereskedelmi egyezmény alapjait lerakni.

 

Narendra Modi miniszterelnök köszöntötte Donald Trump amerikai elnököt a repülőtéren, miután több napos hivatalos látogatásra érkezett Indiába.

A miniszterelnök szülővárosában 125 ezres tömeg előtt tartottak rendezvényt a világ legnagyobb krikett-stadionjában.

„India és az Egyesült Államok kapcsolata nem olyan, mint az összes többi kapcsolat. Már sokkal mélyebb és közelebbi kapcsolat fűz minket egymáshoz”

- jelentette ki az indiai miniszterelnök.

Az amerikai elnök bejelentette, hogy több mint 3 milliárd dollár értékben adnak el katonai helikoptereket, valamint légvédelmi rendszereket az indiai katonaságnak. És hangsúlyozta a Pakisztán felől jövő milicista szervezetek fenyegetése elleni fellépés fontosságát.

„Az Egyesült Államok és India is eltökélt abban, hogy megállítsuk a terrorizmust, és harcoljunk az ideológiájuk ellen”

- mondta Donald Trump.

Az elnök felvetette egy széleskörű kereskedelmi megállapodás lehetőségét, aminek, mint mondta a korai stádiumában vannak.

Az elnök meglátogatta Mahatma Gandhi, az indiai függetlenségi mozgalom vezetőjének volt házát is.

Ezt követően Donald Trump, feleségével, Melaniával együtt meglátogatta a híres Taj Mahal épületét, ahova lánya Ivanka, és veje Jared Kushner is elkísérte.

Az amerikai elnök rendkívül népszerű Indiában, ahol felmérések szerint több mint 50 százalékos a támogatottsága.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink