Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-23 12:13:00

Kiderült: ez okozta Kobe Bryant tragédiáját

A helikoptert vezető pilóta 2015-ben megsértette az időjárásra vonatkozó repülési szabályokat - derült ki egy új jelentésből.

Kiderült: ez okozta Kobe Bryant tragédiáját

Ara Zobayant azért büntette meg a Federal Aviation Administration, ugyanis figyelmen kívül hagyta a légi irányítók utasítását, miszerint maradjon távol a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtértől - írja a Blikk a New York Post információi alapján.

Zobayan vállalta a felelősséget, és kijelentette, betartja a szabályokat az eset után. A jelentés szerint nem utalt jel arra, hogy a történtek megismétlődhetnének, illetve arra sem, hogy lett volna már hasonló eset a pilóta pályafutása során.

A helikopter, amelyben január 26-án Kobe Bryant és 13 éves lánya is utazott, csupán 12 másodpercnyire volt a köd enyhülésének pillanatától, amikor azonban Calabasas hegyoldalának ütközött.

A National Transprtation Safety Board előzetes jelentése szerint Zobayan kevesebb, mint 40 méterre volt attól, hogy kikerüljön a sűrű felhőtakaróból, mindazonáltal a pilóta a magasság növelése helyett balra fordította a kormányt, aminek következtében a helikopter 180 km/h-val csapódott a hegyoldalnak.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink