Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-22 06:30:00

Utolsó pillanatban változtattak a demokraták, hogy elkerüljék a káoszt

Szombaton tartják a nevadai demokrata jelölőgyűlési előválasztást, de az iowai kudarc után sokan attól tartanak, hogy a káosz holnap úja megismétlődik. Hogy mit tesz az állam annak érdekében, hogy ezt elkerülje, arról bővebben az ATV Híradó tudósítója, Balogh Klaudia számol be az Egyesült Államokból.

Alig néhány héttel az Iowai jelölőgyűlési káoszt követően, Nevada legfőbb célja, hogy ne kövesse el ugyanazokat a hibákat. A pontosságot szemelőtt tartva, már előre bejelentették, hogy nem garantálják, hogy szombat estére meglesz az eredmény.

Mivel Iowaban a szavazatok leadására használt telefonos applikáció nem működött az elvárásokhoz híven, így Nevadában papíron és iPadekre letöltött dokumentumon fogják feljegyezni a voksokat. Tom Perez, a Demokrata Országos Bizottság elnöke, egy interjúban azt nyilatkozta, hogy mindent megtesznek a hatékonyság érdekében, de semmiképpen nem akarnak a technológiától függeni.

Nevada kormányzója is magabiztos, hogy minden rendben fog zajlani. De sokan nem értenek vele egyet, hiszen ezek a változások, ráadásul így utolsó pillanatban, nem biztos, hogy meg fogják hozni a várt zökkenőmentes eredményt.

Ami pedig a demokrata elnökjelölteket illeti, a szerda esti televíziós vitát követően, úgy néz ki, hogy Bernie Sanders a legesélyesebb, de Joe Biden választóköre is egyre jobban növekszik.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink