Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-19 21:02:00

Szigorítanák a külföldiek munkavállalását Angliában - itt vannak a részletek

Szigorítanák a munkavállalási szabályokat az Egyesült Királyságban. 2021 után állásajánlathoz, szakképesítéshez és angol nyelvtudáshoz kötné a brit kormány a külföldiek munkavállalásának engedélyezését. Egyes brit üzleti csoportok szerint azonban a pontozásos rendszer következtében munkaerőhiány léphet fel a szigetországban.

 

Az athéni Parthenon márványfrízei láthatók a londoni British Múzeumban. Egyes hírek szerint a világhírű alkotásokat vissza kellene szolgáltatni Görögországnak, ez az EU egyik feltétele ahhoz, hogy létrejöjjön a brexit utáni gazdasági kapcsolatokról kötött megállapodás.

Athén azonban nem tud erről.

„Görögország továbbra is határozottan követeli a márványszobrok visszaszolgáltatását, de ez nem kapcsolható össze a brexittel” – mondta a görög kormányszóvivő.

Hamarosan indulnak a tárgyalások Brüsszel és London között arról, hogy a britek január végi kilépése után életbe lépett átmeneti időszak lezárultával milyenek lesznek a két fél kapcsolatai. A brit kormány már a bevándorlás szigorítására készül.

„Csaknem negyven év után először a brit kormány határozza meg az ország bevándorlás-politikáját. Megszüntetjük a munkaerő szabad áramlását. Nem fognak többé özönleni hozzánk az alacsony végzettségű munkások”

– mondta Priti Patel, brit belügyminiszter.

London pontozásos rendszerrel határozhatja meg, hogy 2021 januárjától mely külföldieknek hagyják jóvá a munkavállalási kérelmét. Az ellenzéki Munkáspárti árnyék-belügyminisztere szerint a szigorítás árthat a gazdaságnak.

„A kormány azt állítja, hogy szigorúan fellép a bevándorlás ellen, de arra nem figyelnek, hogy az ipar és a közszféra aggodalmai szerint ez akár káros is lehet”

– mondta Diana Abott, árnyékminiszter.

Egyes brit üzleti csoportok szerint a pontozásos rendszer következtében munkaerőhiány léphet fel a mezőgazdaságban, a vendéglátásban és az egészségügyben, ami alááshatja a világ ötödik legerősebb gazdaságát.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink