Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-16 19:30:00

Durva vihar: Három ember meghalt, repülőjáratokat töröltek és mozgósították a brit hadsereget

Három ember meghalt, repülőjáratokat töröltek, és a brit hadsereget is mozgósították az újabb vihar után, amely Angliára és Wales-re csapott le a hétvégén. Többfelé árvizek pusztítanak. A víz lakóházakat árasztott el, több ezren áram nélkül maradtak. Hivatalos közlések szerint egy nap alatt még soha nem adtak ki annyi árvízi riasztást, mint ma.

Idős asszonyt evakuáltak az árvíz elől ezen a wales-i településen, akit végül hordággyal vittek el a katasztrófa-elhárítás tagjai. Bajba került ez a család is, köztük a kisgyerek.

Ez már egy angliai település, itt is víz alá kerültek az utak, néhol még gépkocsik is. Egy üzlettulajdonos pedig kétségbeesetten figyelte, ahogy a butikját elárasztotta a víz.

A Dennis nevű vihar szombaton délután érte el a dél-angliai partokat erős széllökésekkel és heves esőzésekkel. A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék következtében többfelé súlyos áradások alakultak ki. A víz lakóházakat árasztott el. Az utak járhatatlanná váltak. Több ezren maradtak áram nélkül.

Az árvízi védekezésben a hadsereg is részt vesz.

"Védműveket építenek a katonák, így segítik a Környezetvédelmi Ügynökség munkáját. A mögöttem lévő fiúk éppen homokzsákokat pakolnak." – mondta a brit hadsereg őrnagya.

A Dennis nevű vihar miatt sok repülőjáratot is törölni kellett.

Az Etihad légitársaság gépe az erős széllökések ellenére is leszállt a londoni Heathrow repülőtéren. Nem volt egyszerű művelet letenni a világ legnagyobb utasszállító repülőgépét, amely csaknem 550 ember szállítására alkalmas.

Az Egyesült Királyságban egy héten belül ez már a második súlyos vihar, ráadásul éppen az iskolai szünet kezdetén bénult meg a közlekedés.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink