Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-17 05:30:00

Csökken a koronavírusos megbetegedések száma Kínában

Három napja folyamatosan csökken az új, koronavírusos megbetegedések száma Kínában. Ma még így is több mint kétezer új esetet jelentettek, és 142-en meghaltak. Kínán kívül öt országban haltak már bele emberek a betegségbe, legutóbb Tajvanon és Franciaországban.

Kismama száll ki a mentőautóból, karjában két hónapos kisbabájával. Az anyuka egy kujjangi kórház személyzetéhez csatlakozik más frissen gyógyult betegekkel együtt a csoportképhez. A csecsemő január 25-én betegedett meg az új koronvírusban egy Vuhanban tett látogatáson, de már jól van.

A kínai hatóságok egyre több gyógyulást és egyre kevesebb új megbetegedést regisztrálnak.

"Összesen 68.500 fertőzött van az országban, több mint nyolcezer gyanús eset. 11.272-en súlyos állapotban vannak, 1665-en haltak meg eddig a koronavírus miatt." – mondta a kínai egészségügyi bizottság szóvivője.

Hupej tartományban a hatóságok újabb intézkedéseket hoztak a járvány megállítására. A 60 millió lakosú területen az emberek nem hagyhatják el otthonaikat, csak rendkívüli esetekben. Minden háztartásból csak három naponta mehet el egy ember élelmet vásárolni.

Pekingben pedig mindenki, aki visszatér a városba, automatikusan 14 napra karanténba kerül.

Ez pedig Jokohama, ahol a fertőzöttek száma már elérte a 355-öt ezen az óceánjáró hajón.

A szöuli kormány akciót szervez a dél-koreai állampolgárok kimentésére.

"Február 19. előtt hazahozzuk azokat a honfitársainkat, akiknek negatív a lelete, ha ők maguk is haza akarnak jönni." – mondta a dél-koreai egészségügyi miniszter.

Szijjártó Péter külügyminiszter értesülései szerint a személyzet tagjai további két hétig karanténban maradnak, így a köztük lévő magyar állampolgárok is.

Közben most először meghalt egy koronavírusos beteg Tajvanon.

Szombaton Franciaországban is életét vesztette egy kínai páciens.

Az Egyesült Királyságban viszont a kilenc betegből nyolc meggyógyult, és már ki is engedték őket a kórházból.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink