Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-14 11:54:00

Kivégeztek Észak-Koreában egy embert, aki karantén helyett fürdőbe ment

A Kínával határos diktatúrában kemény módszerekkel próbálják útját állni a járvány terjedésének - olvasható a 24.hu-n.

Kivégeztek Észak-Koreában egy embert, aki karantén helyett fürdőbe ment
Kim Dzsongun észak-koreai diktátor
Az észak-koreai hatóságok letartóztattak, majd azon nyomban agyon is lőttek egy Kínából hazatért kereskedelmi tisztségviselőt, aki a kötelező karantént figyelmen kívül hagyva elment egy közfürdőbe

- jelentette az egyik dél-koreai lap. A Dong-a Ilbo cikke szerint a férfit 14 napig tartó karanténba helyezték, miután visszaérkezett Észak-Koreába kínai utazásáról, és az ország lakosainak veszélybe hozása miatt azonnal ki is végezték.

Közben az észak-koreai nemzetbiztonsági ügynökség egyik tisztjét egy farmra száműzték kényszermunkára, miután kiderült, hogy megpróbálta eltitkolni, hogy Kínában járt.

Január végén Észak-Korea lezárta a kínai határátkelőket az 1500 kilométeres határszakaszon, a fővárosba csak ellenőrzés után mehet be bárki is.

A hivatalos észak-koreai közlések szerint az országban még senki sem betegedett meg a vírussal, de közben dél-koreai lapok ennek ellenkezőjéről számoltak be.

Szakértők közben arra figyelmeztetnek, hogy a világ egyik legszegényebb országának számító Észak-Korea egészségügyi rendszere nincsen felkészülve egy esetleges járvány megfékezésére.

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További külföldi híreink