Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-14 11:12:00

Először látható élőben a Schönbrunni Állatkert jegesmedvebocsa - képek

Kiállta a próbát a Schönbrunni Állatkert fiatal jegesmedvéje: a csütörtöki „sajtótájékoztató” után mától már a nagyközönség is élőben láthatja a kis apróságot.

Először látható élőben a Schönbrunni Állatkert jegesmedvebocsa - képek
Fotó: Daniel Zupanc

A jegesmedvebocs tavaly november 9-én született, az első három hónapot pedig kettesben töltötte anyukájával, a Tallinnból származó Norával. Az állatkert csapata folyamatosan figyelte a csöppség fejlődését az odúban elhelyezett kamerán keresztül, amiről az érdeklődők videókat is nézhettek az állatkert honlapján.

fotó: daniel zupancFotó: Daniel ZupancA bécsi medvebocs három hét alatt megkétszerezte a súlyát, egy hónapos korára a szeme is kinyílt, éskifejlődött a halló- és szaglóképessége. Tízhetesen tette meg az első tétova lépéseit, most pedig már kerek tizenkét kiló. Az apróság neme még ismeretlen, ezt ilyen fiatal korban nehéz megállapítani. Amint azonban kiderül, az állatkert szeretné a kis jegesmedvét a látogatók segítségével elnevezni, ezért minden névjavaslatnak nagyon örülnek. A veszélyeztetett fajok közé tartozó jegesmedve fogságban való szaporítása egyébként nem könnyű feladat, ezért is örvendetes ennek a bocsnak a megszületése.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink