Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-11 10:10:00

Szakértő: a Föld lakosságának 60 százalékára is átterjedhet a koronavírus

Más országoknak is fontolóra kellene venniük a Kínáéhoz hasonló elszigetelési intézkedéseket — mondta el a Guardiannak Gabriel Leung professzor, amelyet a 24.hu szemlézett. A Hongkongi Egyetem epidemiológusa szerint a koronavírus a Föld lakosságának 60 százalékára is átterjedhet, ha nem tudják megfékezni azt. Leung a világ egyik legelismertebb, a koronavírussal is foglalkozó szakértője.

Szakértő: a Föld lakosságának 60 százalékára is átterjedhet a koronavírus

A professzor azután adott hangot félelmeinek, hogy a Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője arról beszélt: a koronavírus olyan személyeknél is megjelent, akik sohasem jártak Kínában.

A szakértők szinte mindegyike úgy látja, hogy a koronavírusos betegek átlagosan 2,5 személynek adják át a betegséget, így a „támadási arány” 60-80 százalékos.

"A világ népességének hatvan százaléka rettenetesen nagy szám" - mondta el a Guardiannak az orvos Londonban, a WHO genfi vezetői ülésére tartva.

Leung a WHO ülésén arról fog beszélni, hogy elsődleges prioritás a fertőzés mértékének meghatározása, a második feladat pedig annak megállapítása, hogy a Kínában bevezetett drasztikus intézkedések hatásosak voltak-e.

"Ha a kínai lépések eredményesnek találják, akkor más országoknak is el kell gondolkodniuk azok bevezetésén"

- tette hozzá a szakember.

Dr. Leung kiemelte: ha kiderül hogy a korlátozások hasztalanok, a világnak szembe kell néznie azzal, hogy a koronavírust nem lehet megállítani. Ekkor azonban a vírus hatásainak enyhítésére kell koncentrálni.

 

 

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További külföldi híreink