Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-02-06 20:54:00

A tragikus genovai hídomlásról kérdezték, botrányosat mondott az olasz divatház kreatív igazgatója

A provokatív reklámkampányairól ismert Oliviero Toscani sztárfotós hatalmas botrányt okozott egy, a genovai autópályahíd összeomlásával kapcsolatos meggondolatlan mondatával.

A tragikus genovai hídomlásról kérdezték, botrányosat mondott az olasz divatház kreatív igazgatója

"Ki a fenét érdekel, ha egy híd leomlik? Hagyjuk már ezt!" - fakadt ki a 77 éves fotós és reklámszakember egy rádióinterjúban, amikor sokadszorra faggatták arról, hogy milyen szerepet játszott a tragédiában a Benetton család, a 2018-ban leomlott Morandi hidat üzemeltető autópálya-társaság főrészvényese. A tragédiában 43 ember vesztette életét.

A Benetton csoport csütörtökön közleményben határolódott el "a lehető leghatározottabban" Toscani kijelentésétől, és leszögezte, hogy lehetetlenné vált a további együttműködés a sztárfotóssal.

Oliviero Toscani 1982-től a világhírű divatcég kreatív igazgatója volt 2000-ig, amikor a sokadik botrányos reklámkampánya után felmondtak neki. Az ezt követő években Toscani és Luciano Benetton lassan kibékült, és a fotós 2018-ban újra a divatház kreatív igazgatója lett.

 

Toscani már többször is bocsánatot kért a hídomlással kapcsolatos szavaiért, de hiába.

A fotós provokatív, tabudöntögető reklámkampányairól híres, amelyek az egekig tornászták a Benetton ismertségét és forgalmát. Több kampányát Olaszországban betiltották a társadalmi tabuk túlzott megsértése miatt.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink