Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-01-29 20:24:00

Újabb szexuális zaklatási botrány: volt műkorcsolyázók vádolják edzőiket

Szexuális erőszakkal vádolta meg edzőjét több volt francia műkorcsolyázónő harminc évvel a történtek után: Hélene Godard, Anne Bruneteaux és Béatrice Dumur a L'Express című hetilapban szerdán közölt riportban Gilles Beyert, Jean-Roland Racle-t és Michel Lotz-t gyanúsították meg, de egyikük sem tett feljelentést.

Újabb szexuális zaklatási botrány: volt műkorcsolyázók vádolják edzőiket

A párosban 2000-ben világbajnoki bronzérmes Sarah Abitbol pedig egy könyvben írta meg, hogyan erőszakolta meg 15 éves korában és utána két évig rendszeresen 1990 és 1992 között az edzője, Gilles Beyer.

"Szörnyű dolgokat kezdett csinálni, egészen a szexuális visszaélésekig, és 15 éves koromban megerőszakolt. Életemben ekkor ért hozzám először férfi"

- mondta el a volt sportoló a L,Obs internetes portálon közzétett videóban az Un si long silence (Oly hosszú hallgatás) című kötete megjelenése alkalmából.

Az 1978-ban országos bajnokságot nyert Gilles Beyert vádolta meg Hélene Godard is azt állítva, hogy 13 és 14 éves kora között erőszakolta meg rendszeresen. A volt korcsolyázónő Jean-Roland Racle-ot is szexuális visszaélésekkel gyanúsította meg. Anne Bruneteaux és Béatrice Dumur egy másik edzőről, Michel Lotz-ról állítja, hogy az 1980-as években, amikor 13 évesek voltak, szexuális visszaéléseket követett el sérelmükre.
Valamennyi edző tagadja a vádakat és nem kívánt a sajtómegkeresésekre reagálni.
Nem ezek az első vádak szexuális visszaélésekről a francia sportéletben.

 

 

A múlt év végén a We report elnevezésű független újságírócsoport "súlyos működési zavarokról" írt a sportszövetségekben, klubokban, önkormányzatoknál és állami szinten is, azt állítva, hogy 28 különböző sportágban 77 ügyben legalább 276, többségében 15 évnél fiatalabb sértettről tudnak.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink