Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-01-24 08:06:00

Gyorsan emelkedik a koronavírus áldozatainak száma - itt vannak a friss számok

A koronavírussal fertőzöttek száma 830-ra, a halálos eseteké pedig 25-re emelkedett Kínában - jelentette be a kínai országos egészségügyi hivatal pénteken.

Az előző mérleg még 18 halálos esetről szólt, a fertőzöttek számát akkor Kína-szerte 634-re tették.

Az egészségügyi hatóságok azt is közölték, hogy további 1072 fertőzésgyanús esetet tartanak számon, a betegeket még vizsgálják.

A japán egészségügyi minisztérium a koronavírusos fertőzés második esetét hozta nyilvánosságra pénteken

A kór jelenlétét egy 40 éves férfinál állapították meg, aki Vuhanban lakik, onnan vasárnap érkezett a szigetországba - olvasható a tárca közleményében, amely tudatja, hogy a beteget kórházban kezelik.

Legújabb hírek szerint a többi Perzsa (Arab)-öbölbeli országhoz hasonlóan csütörtökön a kuvaiti egészségügyi minisztérium is radikális megelőző intézkedések bevezetését helyezte kilátásba.

Ennek értelmében a repülőtereken hőkamerákkal fogják kiszűrni a potenciális megbetegedőket, akik a vírussal fertőzött országokból érkeznek.Ezenkívül repülőtéri klinikákat és elkülönítő termeket is berendeznek - közölte a kuvaiti egészségügyi tárca.

Korábban az abu-dzabi nemzetközi repülőtér a Twitteren közölte, hogy szintén megkezdték az egészségügyi vizsgálatokat a Kínából érkezett utasoknál. A szaúd-arábiai egészségügyi tárca szerint a Kínából közvetlen, illetve közvetett járatokkal beutazóknál fognak ilyen vizsgálatot lefolytatni.

Bahrein közelebbről meg nem határozott "megelőző intézkedések foganatosítását" jelentette be a manámai nemzetközi repülőtéren.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink