Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-01-21 20:56:00

A külvilágtól elzárva tartotta, fizikailag, mentálisan és szexuálisan is bántalmazta gyermekeit egy férfi

Gyermekei fizikai, mentális, szexuális bántalmazásával vádolta meg az ügyészség kedden azt a holland férfit, aki családját éveken át a világtól elzárva tartotta az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott gazdaságának pincéjében.

A 67 éves vádlott hat 18 és 25 év közötti gyermekét - négy lányát és két fiát - kilenc éven át tartotta fogságban. A családot októberben akkor találták meg, amikor a legidősebb fiú megjelent egy közeli fogadóban segítséget kérve. Akkora már három gyermek megszökött az apától.

Az ügyészség vádjai szerint az apa többször megerőszakolta egyik lányát és fiát, amikor azok 12-15 évesek voltak. Azzal próbálta igazolni tettét a nyomozóknak, hogy a gyermekek halott anyjának kísértetét látta bennük. Az anya 2004-ben halt meg.

A férfi a világtól elzárva tartotta gyermekeit arra hivatkozva, hogy távol akarta tartani őket a rossz szellemektől. A gyermekeket verte és rugdosta, büntetésként például hosszú órákra hideg vízbe ültette őket.

Vannak arra utaló jelek, hogy a férfi egy szekta tagja, a néhai Szun Mjung Mun dél-koreai vallási vezető alapította Egyesítő egyház szóvivője közölte, hogy a férfi soraikba tartozott. A vádlott az interneten vallási üzeneteket terjesztett éveken át.

A holland ügyészség személyi szabadság megsértése miatt vádat emelt egy osztrák férfi elleni is, aki a farm tulajdonosa. Őt és az apát pénzmosással is vádolják. Bírósági tárgyalásuk a jövő félévben kezdődik.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink