Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-01-15 15:27:00

Madárinfluenza: egy tyúkfarm teljes állatállományát el kell pusztítani a vírus miatt

A tojástermelésre szakosodott tyúkfarm 18700 egyedből álló állományából több mint 11 ezer pusztult el az elmúlt napokban a vírus következtében. A hatósági vizsgálat a betegség H5N8 altípusát mutatta ki az állatokban.

Madárinfluenza: egy tyúkfarm teljes állatállományát el kell pusztítani a vírus miatt

A madárinfluenza vírusának megjelenése miatt el kell pusztítani egy tyúkfarm teljes állományát a Máramaros megyei Szinérváralja (Seini) településen – közölte szerdán a romániai megyei állategészségügyi hatóság (DSVSA).

A DSVSA elrendelte a megmaradt állomány elpusztítását és elégetését, valamint kijelölte a gazdaság körül a 3 kilométer sugarú védőkörzetet és a 10 kilométer sugarú megfigyelési körzetet.

Az utóbbi körzetben megtiltották a madarak szállítását, és felfüggesztették a farmon termelt tojás árusítását. A tyúkállomány elpusztítása, elhamvasztása után elkezdődik a farm fertőtlenítése.

 

Magyarországon is egyre több helyen jelenik meg a madárinfluenza, három napon belül a második gazdaságban azonosította a madárinfluenza kórokozóját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A magyar termelők milliárdos károktól tartanak.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További külföldi híreink