Kövessen minket a Facebookon

Nagyvilág

2020-01-12 06:36:00

Dollármilliókba kerülhet Harry herceg és felesége védelmének biztosítása

Dollármilliókba kerülhet Harry herceg és felesége, Meghan hercegné védelme, miután idejük nagy részében már Észak-Amerikában akarnak élni. Sokak szerint Kanada lenne a logikus választás, ahol többen megértően nyilatkoztak a pár döntéséről, hogy visszavonulnak udvari teendőiktől.


Áthelyezik Harry herceg és felesége viaszszobrát a Madame Tussaud panoptikumában. Eddig a királyi család többi tagjának szobrai mellett voltak, most új helyre teszik őket. "Szerintem kissé elsiették. Mármint Harry még tagja a királyi családnak, még ha nem is vállal aktív szerepet. Mégiscsak egy herceg" – mondta egy látogató.

A hercegi pár 2018 májusában kelt egybe a windsori kastélyban. Egy ottani ajándékbolt tulajdonosa szerint a helyieket meglepte bejelentésük, hogy visszavonulnak udvari teendőiktől. "Harry néhai anyja, Diana még mindig népszerű, sokan veszik az őt ábrázoló szuveníreket. II. Erzsébet és Vilmos herceg után Harry a 3. legnépszerűbb, mármint a keresett ajándékok tekintetében" – mondta a férfi, aki szerint Harry a felesége kérésére döntött így.

Bejelentésük meglepte a királyi családot, amely állítólag azon dolgozik, hogy segítsen jövőjük rendezésében. Kanadában, ahová sokak szerint költözni fognak, többen megértik a döntésüket. "Nagy nyomás lehet azon, aki a királyi család tagja, ez néha igazán nehéz. Főleg Meghan hercegnének, akinek színésznői karrierje volt. Szerintem magánéletet akarnak és függetlenséget" – mondta egy férfi Torontóban.

A hercegi pár 2019 utolsó másfél hónapját Kanadában töltötte, amely a Nemzetközösséghez tartozik, és így II. Erzsébet királynő az államfője. Védelmük komoly összegbe kerülhet. "Attól is függ, hány emberre, kocsira, és egyébre van szükségük, de egy ilyen ismert pár védelme milliókba kerülhet. Célpontok azoknak, akik csak közel akarnak kerülni hozzájuk és olyanoknak, akik ártanának nekik" – nyilatkozta Mike Zimet, a Mike Zimet Protective Service, egy amerikai biztonsági cég tulajdonosa.

Hozzátette, hogy a pár kisfia is célpont lehet, például emberrablóknak, akik váltságdíjat kérhetnek. Harryék arról nem nyilatkoztak, hogy védelmük költségeit maguk fedeznék-e majd.

atv.hu

Ajánlom

További külföldi híreink